Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Μανιταρια Lactarius συντηρηση σε βαζο με λαδι ξυδι






Υλικα

Μανιταρια Lactarius 

1 μερος νερου 

1 μερος ξύδι

λιγο αλατι, σκορδο, πιπερι μαυρο σε κοκους, ριγανη, θυμαρι, δεντρολιβανο (αν θελετε)



Εκτέλεση

Αφου καθαρίσουμε καλα τα μανιταρια και τα τεμαχισουμε σε μεγαλα κομματια τα βραζουμε για 10
λεπτα με το νερο και ξυδι. πχ 1 λιτρο νερο και 1 λιτρο ξύδι η 2 λιτρα και 2 λιτρα. Οσο νερο τοσο ξυδι αναλογα την ποσοτητα των μανιταριων. 

Μετα το 10λεπτο τα βγαζουμε με μια τρυπητη κουτάλα και τα βαζουμε σε ενα δοχειο. Τα μοιραζουμε σε βαζα και τα γεμιζουμε εως πανω. Βαζουμε μεσα σε καθε βαζο λιγο απο τα μπαχαρικα μας και σκεπαζουμε με υγρο ζεστο οπως ειναι, προσθετωντας λιγο λαδι περιπου μισο δαχτυλο και κλεινουμε καλα τα βαζα οπως ειναι και τα γυρναμε αναποδα. 

  • Παραλαγή αυτής της συνταγής μπορει να γινει ως εξής. Αντι να βαλουμε το υγρο το βρασμενο του νερου και ξυδιου βαζουμε μονο λαδι εως πανω. Αλλα πρεπει  τα βαζα να τα αποστειρώσουμε απο πριν στο  φούρνο στους 100βαθμους για 20 λεπτα. Αυτο το κανουμε γιατι δεν μπαινει το καυτο το υγρο μεσα το οποιο ειναι το ιδιο. 
  • Δυο τροποι κονσερβοποιησης η αποστειρωνουμε τα βαζα, η κρυα βαζα αλλα μεσα μπαινει καυτο υγρο. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου