Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Τουρσί λάχανο, κουνουπίδι, καρότο, σέλινο. Αγιορείτικη συνταγή.

 Την συνταγή αυτη μας την έδωσε ο φιλος μας από την Αλεξανδρούπολη Πασχάλης (di pascual youtuber το καναλι του εδω). Ειναι αγειοριτικη συνταγή και γινεται πανευκολα. 


Υλικά ανα κιλο λαχανικών

1 κιλo μείγμα λαχανικών (Λάχανο,κουνουπιδι,σελινο, καρότο ή οτι αλλο θέλετε)

3,5 ποτήρια του νερου, Νερο

1 ποτήρι του νερού λάδι

1 ποτήρι του νερού ξύδι

1 ποτήρι του καφε ζαχαρη

1 ποτήρι του καφε αλάτι χοντρο

H αναλογια ειναι ανα 1 κιλο λαχανικων. αν θελετε να κανετε μεγαλυτερη ποσοτητα αναλογα βαζετε και τα υλικα. Εμεις συνήθως κανουμε 3 κιλα σε λαχανικών οποτε ολα πανε επι 3. 


Εκτέλεση για 3 κιλα λαχανικών

Καθαρίζουμε ολα  τα λαχανικα μας και τα κοβουμε σε κομματια οχι μικρα αλλα ουτε και μεγαλα. 

Τα βαζουμε μεσα σε ενα δοχείο 3 λίτρων να χωρανε τα υλικα οπως ειπαμε 3 κιλα λαχανικών Αν δεν χωρανε μπορειτε και σε μεγαλυτερο δοχείο, αλλα πρεπει να σκεπαζονται.  Οποτε πρεπει να βαλετε καποιο πιατο αναποδα με βαρος πανω ωστε να τα πιεζει και να βρισκονται ολα τα υλικά μεσα στο υγρο. 

Επειτα βαζουμε μεσα στο βαζο με το μειγμα των λαχανικών μας τα 3 ποτήρια του νερου λάδι , 3 ποτήρια του νερου ξύδι και τα 7 ποτηρια νερό απο τα 10,5 που ειναι στο συνολο. Τα υπολοιπα 3,5 ποτήρια νερό τα αναμειγνύουμε με τα τρια φλυτζανακια του καφε ζαχαρη και τα 3 αλατι χοντρο, ωστε να διαλυθουν καλα ανακατευοντας τα και το ριχνουμε στο τελος μεσα στο βαζο. Κουναμε καλα η αναμειγνυουμε οσο μπορουμε με μια κουταλα και το κλεινουμε αποθηκευωντας το εξω στο μπαλκονι τωρα που ειναι χειμώνας.

Μετα απο 20 μερες περιπου μπορουμε να βγαλουμε και να φαμε. Σερβίρεται με λαδακι παπρικα και αν θελουμε και μπουκοβο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου