Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Κοτόπουλο Με Τραχανά Ή Πλιγούρι απο την Θράκη


Νόστιμο Παραδοσιακό φαγητό που έχει ως κύρια υλικά τον Παραδοσιακό Τραχανά της Θράκης ή το Πλιγούρι.

Υλικά
1 κοτόπουλο βρασμένο 3 φλιτζάνες τραχανά χονδρό 9 φλιτζάνες από το ζωμό της κότας 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 – 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτι ½ φλiτζάνα λάδι λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια βάζουμε το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουνε τον τραχανά. Το αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις και το αδειάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει το κοτόπουλο. (αν ο ζωμός είναι λιγότερος από την ποσότητα που θέλουμε προσθέτουμε νερό). Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και ο τραχανάς να πιάσει μια ροδαλή κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου