Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Πρασοπιτάκια στριφτά νηστίσιμα με φύλλα Θρακιώτικα Κομοτηνής Saray Yafka

Μπηκε η Σαρακοστή και σημερα θα σας παρουσιάσουμε τα πεντανόστιμα πρασοπιτάκια στριφτά νηστίσιμα.
Η συνταγή ειναι πολυ ευκολη γιατι χρησιμοποιούμε φρεσκα φυλλα απο το ψυγείο των μαρκετ Saray Yafka Κομοτηνής. Μπορείτε να τα συνδυάσετε και με γιαούρτι τα οποία ειναι πεντανοστιμα.



Παμε λοιπον 
Υλικα 
1 πακετο φυλλα Saray Yafka την συσκευασία των 5 φυλλων (εχει και με 3)
1 κιλο πρασα περίπου
αλατι πιπέρι με το ματι
λαδι  
σουσάμι 











Εκτέλεση
Για την γέμιση. σε μια κατσαρόλα βραζουμε τα πράσα 10 λεπτα με λιγο νερο και κατοπιν τα σωταρουμε με λιγο λαδι στο τηγάνι προσθέτωντας αλάτι και πιπέρι. 

Κατοπιν ανοιγουμε ενα ενα το φυλλο το λαδώνουμε με μιαμιση κουταλια λαδι και βαζουμε την γεμιση στρωτα σε ολο το φυλλο. Οχι πολυ για να μπορει να κλεισει. 
Το τυλίγουμε και το δινουμε σχημα στριφτό. Το βαζουμε στο ταψι.... Το ιδιο κανουμε για ολα τα αλλα φυλλα στο τελος πασπαλιζουμε με ενα πινελο λαδι και ριχνουμε και λιγο σουσαμι. 

Ψηνουμε στους 180 βαμους  στον αερα για μιση ωρα. Προσφέρετε ειτε σκέτη ειτε με γιαούρτι.


η γέμισή μας έτοιμη

                              λαδώνουμε το φυλλο προσοχή οχι πολυ λάδι να μην γινει λιπαρη

σε αυτο το φυλλο βαλαμε και τυρακι....για τα παιδια...

 τυλίγουμε το φυλλο προσεκτικά

λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Tip:
Μπορούμε εναλλακτικα να τα κάνουμε με γέμιση σπανακι, μανιτάρια, οτι αλλο χορτο επιθυμουμε....Αν μαλιστα δεν θελουμε να ειναι νηστισιμή μπορουμε να συμπληρωσουμε τυρι η και κοτόπουλο στήθος.

Διατροφικό tip: Μην τρώτε αργά το βράδυ πίτες  μπουγάτσες και σφολιατοειδη, καθως βαραίνουν το στομάχι και δημιουργούν ισοφαγική παλινδρόμηση με καούρες. Τουλάχιστον  4 ωρες πριν τον υπνο.

Καλη επιτυχία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου